Energiefactuur stijgt, dus bespaar energie waar je kan!

Je weet dat de kost voor energie in Vlaanderen nog duurder zal worden? De schuldenberg van de distributiebeheerders loopt op tot 1,7 miljard euro en dit als gevolg van het Vlaamse beleid rond zonnepanelen en andere initiatieven voor groene stroom. En wie gaat die schuld moeten afbetalen? Juist…

Nicko Service geeft jou 4 concrete actiepunten om tot 30% energie te kunnen besparen waardoor jouw energiefactuur niet duurder wordt maar goedkoper:

 1. Plaats een condensatieketel en bespaar
 2. Weet wat de prijs bepaalt van een condensatieketel
 3. Vraag premies, vraag een energielening
 4. Spreek eerst af met Nicko Service, Beslis dan

Plaats een condensatieketel en bespaar energie

Met een condensatieketel kan tot 30% besparen op je energiefactuur. Hoezo?

Een condensatieketel heeft enkel maar voordelen en ze werken zowel op olie als op gas, 2 brandstoffen die minder snel zullen stijgen in prijs dan elektriciteit.

Maar hét grote besparingseffect zit eerder vervat in de 3 volgende elementen:

 1. Lage stralingsverliezen
  Condensatieketel verwarmt de stookruimte niet op.
 2. Lage stilstandsverliezen
  Condensatieketel levert enkel warmte af als jij die nodig hebt.
 3. Lage schoorsteenverliezen
  Condensatieketel geeft minimale energieverliezen door de schoorsteen.

Ga naar verwarmingsketel vervangen en kom alles te weten over condensatieketels. Van vervangen van je centrale verwarming, oude ketels, de voordelen, de 7 jaar unieke omnium garantie, de Europese Richtlijn 26/09/2015, zelfbouwpakketten, huurformules, de merken Remeha en Daalderop,…

Weet wat de prijs bepaalt van een condensatieketel

Er zijn 3 grote factoren die de prijs beïnvloeden van een condensatieketel:

 1. Merk van de condensatieketel
  Nicko Service werkt enkel met de A-merken Daalderop en Remeha. 2 merken die op vlak van prijs, kwaliteit en design, zuinig verbruik en hoog rendement, uitblinken in het segment van condensatieketels.De beide ketels krijgen ook het HR-top-label mee. Door dit label, voldoe je aan de strenge Europese Richtlijn die vanaf 26/09/2015 van toepassing is. Nicko Service is voor beide merken erkend installateur voor Vlaanderen en dus ook in Antwerpen.
 2. Installatie van de condensatieketel
  De plaatsing zelf van een condensatieketel Daalderop of een condensatieketel Remeha, neemt nog geen volle dag in beslag. Wij raden aan die niet zelf te plaatsen als je zelf niet thuis bent in het plaatsen van condensatieketels, ook naar garantie toe. Voor de handige Harry die wel weet van aanpakken, bieden wij zelfbouwpakketten aan.
 3. Rookafvoer
  Hou rekening dat je voor de rookafvoer, een speciale dubbelwandige buis nodig hebt die aan de NBN B 61-002 normen beantwoordt.Met deze buis ga je verse lucht aanzuigen en vervuilde verbrandingsgassen uitstoten. En zoals het woord condensatieketel zegt: de ketel condenseert en de condens kan bevriezen bij minderwaardige buizen waardoor je schouw komt te verstoppen. Dit kan nare gevolgen hebben.

Vraag premies, Vraag een energielening

Premie 2015 Vlaanderen

Je kan aanspraak maken op een éénmalige premie van 800 euro als je je ketel wilt vernieuwen zo in orde te zijn met de nieuwe Europese Richtlijn van 26/09/2015. Dit zijn de voorwaarden:

 • Je hebt een bestaande woning
 • Je bent een beschermde afnemer*

* een beschermde afnemer is een persoon met een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds, een persoon in budgetbegeleiding bij het OCMW, een persoon die in aanmerking komt voor de maximumprijs voor elektriciteit en aardgas

Meer info over de premie van de netbeheerder voor een condensatieketel.

Premie 2015 Brussel

In de provincie Brussel kan je aanspraak maken op een éénmalige premie van 500 tot 700 euro en afhankelijk van je inkomsten.

Let wel, de premie kan niet hoger zijn dan 30% van de totaalfactuur. Deze premie geldt ook voor luchtverhitters en condenserende warmteluchtgenerators

Energielening

Met een energielening kan je werken financieren waardoor je energie zal besparen in je woning. Je kan maximum 10.000 euro lenen. Dit bedrag moet terugbetaald worden over een periode van 5 jaar. De intrest bedraagt 0% of 2%.

In principe bedraagt de intrest 2%. Voor bepaalde (kwetsbare) doelgroepen, is de lening renteloos. Dit wil zeggen dat de intrest 0% bedraagt.

Kom in aanmerking voor een energielening met een rentevoet van 0 tot 2%.

Spreek af met Nicko Service, Beslis dan

Je wilt weten hoeveel nu een condensatieketel Daalderop of condensatieketel Remeha kost, inclusief installatie?

Je krijgt 7 jaar omnium garantie bij het plaatsen van een nieuwe condensatieketel in combinatie met een onderhoudscontract. Enkel Nicko Service biedt deze 7 jaar omnium garantie aan. Je spaart flink wat uit indien de nood zou toeslaan.