Onderhoud van je gasketel, wettelijk verplicht

Het onderhoud van je gasketel is een wettelijke verplichting en dient 2 jaarlijks te gebeuren door een erkend technieker of installateur. Werkt je verwarmingsinstallatie op olie of vaste brandstof, dan moet dit zelfs jaarlijks gebeuren.

Naast de wettelijke verplichting, levert het je ook voordelen op:

 • Je rendement van je ketel blijft hoog
 • Je energieverbruik daalt van 3% tot 5%. Bij een jaarverbruik van 1.000 euro, kan jouw winst toch tot 50 euro oplopen
 • De levensduur van je ketel wordt aanzienlijk verlengd
 • Je komt niet voor onaangename verrassingen te staan op een koude winterdag. Daarom is de ideale periode voor een onderhoudsbeurt van de lente tot en met de zomer

Doe enkel beroep op een erkend installateur of technicus

Waarom?

 • Op de eerste plaats heb je iemand nodig die het vakmanschap bezit om je ketel te onderhouden en opnieuw af te stellen. Een erkend installateur of technicus houdt bij het onderhouden, ook rekening met zijn eigen veiligheid maar vooral met die van uzelf.
 • Nicko Service in Antwerpen, levert je sowieso na elke onderhoudsbeurt, een officieel reinigingsattest en een verbrandingsattest af. Op het verbrandingsattest lees je o.a. de gemeten parameters af van de rookgassen. Hou steeds de laatste 2 attesten goed bij.
 • Ben je een huurder, dan gebeurt het onderhoud van de ketel op jouw last. Dit staat hoogstwaarschijnlijk ook gestipuleerd in je huurcontract. De eigenaar mag een kopie van je attesten opvragen

Nicko Service installeert, onderhoudt en keurt

Nicko Service werkt vooral in de regio Antwerpen.
Wij zijn erkend installateur voor verwarmingsketels en condensatieketels, specifiek van het A-merk Daalderop en het A-merk Remeha.

Naast het plaatsen van ketels, verzorgen wij ook het onderhoud van alle verwarmingsinstallaties en boilers. En meestal is zo’n onderhoud gekoppeld aan schoorsteenvegen. Wij zijn ook erkend als ‘schouwsteenveger’ voor de provincie Antwerpen. Voor alle soort onderhoud leveren wij attesten af.

Wat houdt zo’n onderhoud in?

 1. Onderhoud verwarmingsketel
  Rookgasanalyse – voor het meten van het rendement.
  Openingen voor luchtaanzuiging – verwijderen van stof en volledige reiniging.
  Brander bedden en warmtewisselaar – verwijden van stof en reiniging.
 2. Schoorsteen vegen
  Schouwvegen of schoorsteen vegen dient jaarlijks of tweejaarlijks te gebeuren en kan je combineren met het onderhoud van je ketel. Opnieuw, dit mag alleen een erkend schoorsteenveger zijn.Bij een gesloten aardgasketel en normale verbranding ontstaat er geen roet. Aardgas is de meest schone fossiele brandstof en daarom veel zuiverder. Dit in tegenstelling met andere brandstoffen.Indien je over een open aardgasketel beschikt of een brander op olie, zal de druk en de trekkracht van de schoorsteen worden gecontroleerd en ook de CO-uitstoot. Camera-inspectie – laat ons toe om eventuele verstoppingen sneller te detecteren ten gevolge van roet in de schouw. Roet die aankoekt tot pek of teer, is oorzaak nummer één bij schoorsteenbranden.Roet wordt verwijderd met reinigingsstokken met borstel die naar boven worden geduwd. Neervallend roet wordt onmiddellijk weggezogen met grote, professionele stofzuigers. Schoorsteenvegen leidt soms tot herstellen en vernieuwen – denk aan plaatsen van dubbelwandige Inox schouwkanalen en schouwvoeringen.

7 jaar omnium garantie op je nieuwe condensatieketel, dankzij uniek onderhoudscontract van Nicko Service

Vraag alle informatie op over de aanbieding ‘7 jaar omnium garantie’.
Super interessant en geheel vrijblijvend.